Lammekølle med flødekartofler og myntegele

Der kan gå år imellem, at vi kaster en steg i ovnen. Men nu er det jo påske – pludselig kan man få lammekød fra den anden side af jorden. Så er det med at slå til.
Lammesteg og flødekartofler er en ret klassisk kombination. Den er ualmindelig 80’er retro, og sådan lidt catering-kikset, men ærlig talt: hvem kan stå for et fadfuld friske flødekartofler et rosastegt lamseben og frisk myntegele?

Denne ret er nok til 4-6 personer:

  • 1 lammekølle
  • 6 hvidløgsfed
  • Olivenolie
  • Rosmarin
  • salt og peber
  • 1 kg store kartofler
  • 1 dl fløde
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Muskatnød

Sådan laver du lammekølle med flødekartofler:
Stik nogle dybe skår i kødet, hvor du stikker hele hvidløgsfed og rosmarinkviste ind. Pensl stegen med olivenolie og drys med salt og peber.

Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Læg de lagvis med hakket hvidløg og skivede løg i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld fløde og mælk over.

Sæt kartoffelfadet i bunden af en ovn ved 225 grader. Læg lammekøllen på en rist i midten af ovnen, så fedtet fra lammet kan dryppe ned i kartoflerne og give smag.

Efter 1/2 time sænker du ovnens temperatur til 160 grader. Tag kartoflerne ud, og dæk dem til med sølvpapir. Lammet giver du yderligere en time. Det sidste kvarter lader du kartoflerne komme tilbage i varmen.

Server med myntegele

Lammekolle3

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top