Lambchops med chili-chokolade sauce og pommes allumettes

Hovedretten i vores whisky-dinner består af nogle dejlige lambchops med en meget finurlig sauce af lammefond, øl, whisky og chokolade. Serveret med sprøde allumettes og et fornuftigt glas Glenlivet.

  • 2 lambchobs pr person
  • 4 store kartofler
  • Olie ( til friture)
  • 1 lille stærk chili
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl pilsner
  • 1 dl lammefond
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk honning
  • 50 gram mørk chokolade (min 70 % kakao gerne mere)
  • 1/2 dl whisky
  • Lidt myntegele

Sådan gør du: 
Forbered saucen: Svits hakket løg og hvidløg. Tilsæt den hakkede chili og steg det med et minuts tid. Kom tomatpure på, og steg det med kortvarigt. Kom øl og lammefond på og lad saucen simre i en halv times tid. Tilsæt honning og chokolade, og giv den et kvarter mere. Si saucen og tilsæt whiskyen.

Skræl kartoflerne og skær dem i tændstikker på et mandolinjern. Skyl den grundigt i koldt vand og dup dem tørre. Kog dem i varm olie ved 170 grader til de gyldne. (Denne del kan sagtens gøres i god tid – allummettes holde sprødheden, også ved senere opvarmning)

Krydr dine lammestykker med salt og peber og steg dem i olie ved høj varme 4-5 minutter på hver side. (Så bliver de rosa, hvis de er relativt tynde)

Smelt evt. lidt myntegele og hæld det i bunden af dybe serveringstallerkner. Stil dem koldt (terrasse er fin om vinteren) til den har sat sig igen. Server lammestykkerne med allumettes og et par skefulde af den varme sauce. Lambchops med pommes allumettes og chili-chokoladesauce

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top