Laks med teriyaki sauce

Jeg er frygtelig pjattet med laks og tager den gerne i alle afskygninger. Men denne ret, hvor laksen er marineret i teriyaki og serveret helt simpelt med kogte ris, er måske på en liste over top 3 all time lakse-favoritter. Det lyder faktisk lidt fersk, men det er det langt fra. Men det er simpelt mad, når det er aller bedst.
Teriyaki er en marinade, som du enten kan købe færdiglavet eller lave selv. Det kræver ikke mange ingredienser selv at bakse sådan én sammen, selv om der selvfølgelig også findes mange bud på, hvordan teriyaki sauce skal skrues sammen. Har du soyasauce, honning og lidt risvin er du godt på vej.

Bunden består af ris – nærmere bestemt kogte sushiris. Vil du lære, hvordan man koger ris på japansk, så kig her.  Det er egentlig lige så nemt, som at koge alle mulige andre ris, men der er alligevel et par steps, du skal følge, for at få den helt rigtige konsistens på risene, så de er tørre men samtidigt let klistrede.

Laks med teriyaki sauce

Ingredienser

  • Japanske ris
  • 2 laksefileter
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk mirin
  • 2 spsk sesamfrø
  • Et lille bundt forårsløg
  • 1 moden avocado

Sådan gør du

  • Kog de japanske ris (Se opskrift andetsteds på siden)
  • Lav en marinade af honning, soyasauce og mirin og vend laksestykkerne i marinaden
  • Lad gerne laksen trække nogle timer, hvis du har tid til at vente.
  • Steg laksen på en pande
  • Server med ris, ristede sesamfri, hakket forårsløg og skiver af avocado.
http://raavarecirkus.dk/laks-med-teriyaki-sauce/

teriaykilaks2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top