Laks med soya-honning glasering og dampet bok choy

Honning, soya og laks er en ret klassisk kombination og smager bare rigtig, rigtig godt sammen. Og kom så en sjat friskrevet ingefær ved, så bliver det ikke meget bedre.
Du må gerne begynde forberedelserne lidt i godt tid, for fisken har godt af at stå og trække lidt i marinaden – så får den lidt mere power.
Her er den serveret med bok choy, som egentlig bare er en slags fancy, kinesisk spinat, som du kan købe i kinesiske købmænd og gode grønthandlere. Kan du skaffe det, er det smukt. Ellers tror jeg faktisk også, at du får en ret habil ret, ved bare at bruge spinat.

Du skal bruge

  • 2 laksefileter
  • 1 dl soya
  • 3 spsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 200 gram bokchoy
  • 100 gram shitake svampe

Sådan gør du: 
Start med at blande soya med honning. Finhak hvidløg og kom den i blandingen sammen med fintrevet ingefær. Lad laksen trække heri – mindst en halv time, gerne længere.
Sæt laksen i en 200 grader varm ovn i ca 7 minutter, eller til den er fast. Undervejs må du gerne kigge til den, og hælde lidt af væsken over.
Rist svampene på en tør, varm pande. Sæt dem til side.
Skyl bok choy og kom den i en varm gryde med olivenolie og smeltet smør. Damp den – på samme måde som du ville dampe spinat. Når laksen er klar lægger du den ovenpå og tilsætter svampene. Server med det samme.

laks_soya1

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top