Laks med røget squash-salat og bønner

Det kræver ikke nogen stor røgeovn at røge sin fisk, ost eller grønsager. En god tykbundet gryde, lidt røgesmuld og noget sølvpapir og den er hjemme. Gryden tager ikke skade af manøvren, og hvis du tror at din mad kommer til at smage af lejrbål tager du fejl. Røgesmulden har en lækker og delikat røgsmag, som ikke minder det fjerneste om spejderbål og snobrød.
  • 2 store laksebøffer
  • 2 små eller 1 alm squash
  • En håndfuld grønne bønner
  • 8 snittebønner
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl græsk yoghurt
  • Karse
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk koreander
  • Olivenolie
  • Chili

Sådan gør du:

Skær squashene i tynde strimler og steg dem kort på begge sider på en varm pande. Varm en tykbundet gryde godt op ( uden olie) og smid en håndfuld røgesmuld i bunden. Læg staniol over smuldene, og squash oven på. Smid låg på det hele, og sæt hele gryden udenfor i ca. 10 minutter. Derefter kan du tage squashen op op, pensle dem med god olivenolie og drysse med salt og chili i tynde skiver.

Bland yoghurt med salt, peber og masser af karse, og sæt det til side.

Blancher bønnerne i saltet vand. De må endelig ikke få mere et par minutter. Varm koreander og spidskommen op på en varm pande. Tilsæt lidt olie og svits hakket løg og hvidløg. Tlsæt bønner og snittebønner og grofthakkede tomater.

Krydr laksen med salt og peber og steg den på panden til den lige nøjagtig er gennemstegt.

 

20120813-215300.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top