“En papilotte” er et fint ord for kød, fisk og grøntsager, der er stoppet ind i et stykke papir. Det er dermed en herlig ret, hvor du kan kombinere dine gastronomiske kompetencer med dine evner udi origami. Her er det en laksefilet, der er kommet under kærlig behandling.
Mangler du træning i origami, kan jeg berolige dig med, at det dybest set handler om, at få fyldet pakket ind i en lille lufttæt pakke. Der er faktisk metodefrihed i forhold til foldeteknik.

  • 2 stykker laksefilet
  • 1 porre
  • 8 champignoner
  • Skal fra en citron
  • 20 gram smør
  • 1 dl hvidvin
  • To store stykker bagepapir

Sådan gør du:
Læg laksefileterne på hver sit stykke bagepapir. Skær porrer i ringe og champignoner i kvarte.
Riv citronskal over, fordel smørret og hvidvinen og krydr med salt og peber.
Bag “papilotterne” ca 15 minutter ved 200 grader.

Laks en papilotte

[adsenseyu1]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top