Lablabi – Tunesisk kikærtesuppe

Nogen gange spiser vi vegansk. Ja det er altså hverken for at redde planeten eller os selv, det er bare sådan noget, der sker. Og så kigger vi altid begejstret på hinanden og siger “se os, se vi spiser vegansk i aften!”, når det går op for os, at der hverken er fløde, smør eller kød i retten.
Og det er heller ikke fordi, vi er sådan nogen, der partout synes, at der skal en 400 grams bøf på fadet, før det kan kaldes aftensmad. Faktisk spiser vi kun kød nogle gange om ugen. Resten af tiden står den på fisk, skaldyr eller grøntsagsretter, hvor kød spiller en birolle – f.eks. bare som krydderi i form af bacon, serrano-skinke eller lignende.

Tit når vi spiser vegansk, er der kikærter med i spillet. (Humus, falafler…..) Kikærter har nemlig sådan en sjov egenskab, at den både fylder og næsten smager som kød. Og der sker det vildt fantastiske, at når man koger kikærter, så får man en suppe, der smager, som havde man kogt en kvart ko på den. No shit! Prøv det!
Nå men lablabi er sådan en billig tunesisk ret – halv suppe, halv stuvning, hvis hovedbestanddel er kikærter og harissa i store mængder. Ofte også æg.
Denne her er dog vegansk (hep hey!) og næsten fedtfri. Amen altså….Men det fede (!) ved denne her ret er, at den overhovedet ikke smager af pap (som alt vegansk, fedtfri mad ellers gør…) den smager fuldstændig fantastisk! Faktisk er det én af de retter, som vi vender tilbage til igen og igen. Og det siger altså ikke så lidt.

Lablabi – Tunesisk kikærtesuppe

Ingredienser

  • 200 gram tørrede kikærte
  • 1 liter vand
  • 4 laurbærblade
  • 2 tørrede chili
  • 1 spsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • Nogle skiver brød
  • 1 spsk ristet spidskommen
  • 1 citron
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 dusk frisk koriander
  • Masser af harissa

Sådan gør du

  • Opblød kikærterne natten over
  • Kog dem i en liter vand tilsat hvidløg, chili, salt og laurbær - det kan sagtens tage 2-3 timer før de er helt møre
  • Rist nogle skiver daggammelt brød og kom dem i bunden af dybe tallerkner
  • Hæld kikærter og suppe over
  • Kom oliven og citronbåde ved
  • Drys med spidskommen og koriander
  • Tilsæt en masse harissa
http://raavarecirkus.dk/lablabi-tunesisk-kikaertesuppe/

 

lablabi1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top