Kyllingevinger med gremolata og broccoli

Der var kyllingevinger i fryseren, og jeg orkede ikke flere hot wings. Det var en af de dage, hvor man åbner køleskabet og bare tænker:

angry-cat-fuck-this

Det her var så hvad det kunne blive til…

(Jeg er klar over, at det er at bryde alle konventioner at servere gremolata til kyllingevinger og opskriften er noget damebladsfjans – fuck det!)

Du skal bruge:
10 kyllingevinger
salt
olie
Skald af 2 økologiske citroner
1 dusk persille
2 fed hvidløg

1 broccoli, i mindre buketter
1/4 spidskål, fintsnittet
1/4 kinaradisse, skåret i tændstikker
1,5 dl. mayonnaise, hjemmerørt
2 spsk. græsk yoghurt
En håndfuld mandler
salt og peber

Sådan gør du:
Start med at smide kyllingevingerne i et ovnfast fad og venden dem i list olie og salt. Kom dem i en kold ovn i ca. 40 minutter. Hvis de ikke er ordentligt brunet efter 40 minutter, så giv den en tur med grillen.

Imens laves gremolataen. Hak persillen fint, citronskallen riven med et fint rivejern og hvidløgene hakken også meget fint. Bland det hele godt sammen.

Blancher broccolibuketterne i lidt vand i 3 minutter og land dem stå uden varme i 2 minutter. Si vandet fra og lad dem dampe af til kolde. Bland broccoli, spidskål og kinaradisse sammen med mayonnaise og græske yoghurt. Smag til med salt og peber.

Rist en håndfuld mandler på en pande og hak dem groft.

Server kyllingevingerne med et godt drys gremolata og broccolien med et drys ristede mandler.

chickenwings_gremulata2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top