Kyllingebryst med tomat, savoykål og kikærter

Det her er en rigtig spareret – en såkaldt “cheap-ass-ret”,, der skal udfordre, om man kan spise sundt, low-carb og velfærd for 150 kr. i en uge. Denne ret sprænger budgettet, men for en uge, skulle vi samlet set kunne holde budgettet.
Den er  simpel, men der er masser af muligheder for at pifte den op: Bacon er en mulighed, citronskal, fennikelfrø og spidskommen er andet, der ville passe fint til retten, hvis du synes, den må koste lidt mere end 20 kroner pr. mand.
Har du ikke kan skaffe en billig savoykål, så kan du bare bruge hvidkål, spidskål eller grønkål og sågar spinat. Bruger du frossen grønkål eller spinat så er 300-400 g. passende.

Opskriften siger 1 spsk. chilipulver (som i dette eksperiment er omfattet af det eksisterende basislager) men styrken på retten afhænger af individuel smag. Brug gerne mere eller mindre. Du kan sagtens bruge en hel frisk chili eller en eller anden form for chilisauce, hvis du har det i dit basislager i stedet. Brug intuitionen og det du har i køleskabet og på hylderne.

I opskriften skal du bruge kogevand fra kikærterne. Det er en smart og billig måde at få en fond på. Kogevandet smager sjovt nok en smule af hønsefond, hvilket man udnytter i den tunesiske morgenmadssuppe leblebi. Kikærter indeholder meget protein og sammen med tørringen udvikler de smagen umami. Det giver kogevandet sin kødsuppeagtige karakter.

Hvis man ikke har olie eller smør til at svitse løgene i, så kan man tage noget af flommen (fedtet) fra kyllingen og smelte i gryden. Det er her den klassiske industri-kylling kommer til kort, og en anden grund til at spendere lidt flere basse-ører herpå . Disse abnorme kæmpebabyer har stort set intet fedt på sig, men køber man en øko eller velfærdskylling, der har haft lidt længere tid til at nå sine 1500 g., så skulle der gerne ligge lidt flomme inde i kyllingeskroget.

Du skal bruge:
2 kyllingebryster fra en øko eller velfærdskylling
2 løg, finthakkede
2 hvidløg, finthakkede
2 hele fed hvidløg
1/4 savoykål, skåret i strimler
140 g. tørrede kikærter
1 dåse hakkede tomater
4 dl. kogevand fra kikærterne
1 spsk. Chiliflager
1 spsk. oregano
2 laurbærblade
Olie
Salt
Peber

Sådan gør du:
Dagen før du skal du smide kikærterne i en skål med rigeligt vand og lade dem bløde op til næste dag. Når de er færdigopblødte, hældes vandet fra, skylles og kommes i en gryde med frisk vand og koget i 30-35 minutter med 2 hele fed hvidløg og evt. et laurbærblad.

Kom lidt olie i en mellemstor gryde. Svits hakkede løg og hakkede hvidløg heri så de bliver bløde og søde, men uden at tage farve. Tilsæt kål og steg svits videre indtil kålen er faldet lidt sammen. Det tager 3-4 minutter.

Tilsæt de hakkede tomater og 4 dl. af kogevandet fra det de nu færdigkogte kikærter, samt kikærterne. Husk også at komme laurbærbladet hvidløgene i gryden. Tilsæt også chilipulver og oregano.

Brun kyllingebrsterne på en pande og kom dem i gryden i 15 minutter. Kyllingebrysterne skal kun lige ligge i overfladen og simre. Hvis der er lidt madstylist over foretaget, drysses kyllingebrysterne med chilipulver og oregano.

That’s it. Hvis du er ligeglad med “low-carb” må du meget gerne servere couscous til, men det er overhovedet ikke nødvendigt.

TIP- I denne portion var der kylling til to – men faktisk grøntsager nok til tre-fire personer!
Vi har ikke taget det med i det videre eksperiment, men hvis du også får noget til overs, kan du varme det op næste dag og tilsætte en håndfuld rosiner og nødder, en stang kanel og lidt mere olie. Så har du en super billig ret, som smager uovertruffen  med fladbrød til.

kylling_kikaerter2

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top