Kylling og græskar i römertopf

Saftig kylling, mørt græskar, dyb smag af langtidstilberedte champignon og cremet sauce.
Mad i Römertopf smager helt fantastisk. Og oven i hatten kan du så glæde dig over, at opvasken er et minimum og arbejdsindsatsen ligeså.

Har du ikke sådan en lerfætter, skal du gå ud at købe dig en. De kan fåes til 1-200 kroner. Alternativt kan du proppe hele molevitten i en stor gryde med låg og smide det i ovnen, så kommer du også langt.

Hvis du bruger en lergryde/Römertopf, så husk at lægge den i vand en halv time før du smider den i ovnen, så den ikke flækker.

Denne ret er kun lavet med lårene og alligevel rækker den til tre-fire personer. Og det er ikke fordi vi vil spare, men fordi der faktisk er ret meget mad! Vil du flotte dig smider du selvfølgelig en hel kylling i ovnen.

(Husk i øvrigt at pille de mange græskarkerner ud inden du smider græskaret i ovnen. Hvis du skyller og tørre dem har du førsteklasses græskarkerner lige til at riste og putte på din musli, drysse oven på dine hjemmebagte flutes eller krydre med lidt salt og spise som en lækker snack.)

  • 2 kyllingelår (delt i over og underlår)
  • Olivenolie
  • 1 lille hokkeidogræskar – skrællet og befriet for kerner
  • 250 gram champignon
  • 4 små løg – halveret og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg i grove stykker
  • 2 laurbærblade
  • Lidt timian
  • Salt og peber
  • 3 dl hønsefond
  • 1 l fløde

Sådan gør du
Brun kyllingelårene på en pande. Sauter løg i lidt olie. Kom kylling og løg i rømertopften sammen med halverede champignon og græskar i tern. Bind timian og laurbærblade sammen og læg dem i gryden sammen med hvidløgsfed. Kom fond på, krydr med salt og peber og og stil det hele i en kold ovn, du tænder på 180 grader.
Lad retten simre i en times tid, eller til græskaret er mørt. Et kvarter før retten er færdig kommer du fløden på og lader det koge med.
Server retten med kartoffelmos eller kogt perlebyg.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top