Indimellem skal det gå lidt stærkt med aftensmaden for tiden, for vores 14 måneder gamle “Boss of the house” har bestemt hverken ro eller overskud til timelange køkkensessions, når han først er hentet hjem fra dagplejen sidst på dagen. Så skal der helst kastes mad i hovedet med det samme, og hele balladen må maks tage 4 1/2 minut, før han skal ned på gulvet igen og flytte med møblerne.
Så er energidepoterne fyldt op, og vi andre sidder målløse tilbage og spekulerer på, hvornår og hvordan man dog får lært sådan en lille tonser om bordskik. Ja, vi bestilte altså et barn med gode manerer, så jeg tror stadig fragtfirmaet mangler en delleverence…

Så som landet ligger, har retter, der kan laves på under en halv time, i den grad fundet en plads i vores køkken. Det kan denne her. Kyllingebryst med skind, der møder masser af  søde figner, rosmarin og smagfuld fond. Man kan spise den med godt surdejsbrød eller servere den med bulgur f.eks.

Kylling med figner

Ingredienser

  • Kyllingebrysterne fra en hel kylling - med skind
  • Olivenolie
  • 4 friske figner
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas hvidvin
  • 1 dl kyllingefond
  • Frisk rosmarin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrysterne i halve, så du har fire stykker.
  • Brun kyllingen ved høj varme på begge sider i olivenolie - læg kyllingen til side.
  • Skær løg og hvidløg i ringe og sauter dem i olie ved hård varme til de karamelliserer.
  • Tilsæt figner i halve og sauter dem på begge sider.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden og tilsæt hvidvin og fond
  • Kom rosmarin ved og lad retten simre i 15 minutter.
  • Smag til med salt og peber
http://raavarecirkus.dk/kylling-med-figner/

chicksfigs1

 

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top