Kylling med druer, friske figner og rosmarin (+ oliven), samt Peter A.G.

Sponsoreret indlæg

Det her er en rigtig sensommer- eller tidlig efterårsret. I hvert fald i dansk kontekst. Det er nu den tid på året, hvor folk der er så heldige at have et figentræ eller en vinstok stående på en sydvendt mur, står i frugter til knæerne. Så heldig er jeg ikke, men til gengæld er jeg 100 metermester i at nasse råvarer. Jeg har haft held med det før og heldet tilsmilede mig igen i dag, da en af mine fantastiske kollegaer, havde taget figner og druer med fra egen produktion. Taler man nok om mad, bliver man altid husket, når nogen har for meget af et eller andet – lige fra rabarber til vinbjergsnegle.

Da jeg stod og vejede mine nyligt erhvervede godter i hånden, kom inspirationen (tak youtube) til en Provence-inspireret ret til mig. Den er på ingen måde autentisk, men mere sådan tegneserieagtigt Provence. Ok, det her har måske overhovedet ikke noget med Provence at gøre, men det lyder godt.

Kyllingen er fra De Danske Familiegårde. De opdrætter kyllinger, der enten er økologiske, fritgående eller går under betegnelsen gårdkyllinger. Gårdkyllinger dækker over at kyllingerne er af en langsomt voksende race, der ikke får antibiotika, er udklækket og opvokset på samme gård og alle hønsene har individuelle navne. En lille fun fact er at Peter A.G. er en af gårdejerne, der levere til De Danske Familiegårde. Her går han under aliaset Mogens fra Skødegaard (det er ham, ikk?).

Hvis du i øvrigt er i vildrede og gerne vil købe kylling, der har en vis velfærdsstandart, så kan du tage et smut ind på Dyrenes Beskyttelses kyllingeguide. Her kan du bl.a. læse om transporttider til slagteriet, om der er adgang til udearealer og antal kyllinger på kvadratmeter hos forskellige producenter af slagtekyllinger.

Rosmarin i opskriften er fra egen potte. Hvis du skal en tur i supermarkedet efter rosmarin, skal du gå efter en pakke med ret stive og træagtige stængler,hvis du altså vil lave de brandfede spidde-kyllingebrystet-med-et-rosmarin-spyd-trick. Hvis det er helt umuligt at finde, kaster du bare en håndfuld rosmarin skødesløst i panden.

Jeg glemte et tilføje grønne oliven i retten, før jeg tog billedet. Husk at putte oliven i, det smager fantastisk. De salte oliven er med til at balancere den sødme der kommer fra vindruerne og fignerne. Og det er netop den god blanding af salt og sødt, der gør denne kombi så vellykket.

Og hvad skal man så spise til. Jeg ville servere kogte puylinser til, men kartoffelmos eller perlebyg ville også være helt på sin plads.

Kylling med druer, friske figner og rosmarin (+ oliven)

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster uden skind
  • En lille klase stenfri vindruer
  • 3 friske figner, halverede
  • 3 små løg, halverede
  • 10-12 grønne oliven
  • 2 lange kviste rosmarin
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 dl. hønsefond
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Find en pande med høje sider, der kan gå i ovnen
  • Varm panden op og kom lidt olivenolie i
  • Spid kyllingebrysterne med rosmarinen
  • Brun kyllingebrysterne på begge sider og fjern dem fra panden
  • Hæld den overskydende olie fra
  • Kom herefter fond, hvidvin og smør på panden og kog op
  • Tilsæt så løg, druer, figner og til sidst kyllingebrysterne
  • Slut af med at give det hele en omgang salt og peber
  • Kom panden i ovnen i 25 minutter
http://raavarecirkus.dk/kylling-med-druer-friske-figner-og-rosmarin-oliven-samt-peter-a-g/

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top