Kylling i kefir – den måske bedste kyllingeret overhovedet

Det her er en ret, jeg ikke på nogen måde tør tage æren for. Efter alt at dømme er vores allesammens Jamie Oliver fader til denne kyllingernes kylling. Eller rettere: Jamie Oliver er ophavsmanden til kylling i mælk. Kylling i kefir er bare et hyggeligt lille twist på originalen. Uanset om du vælger at lave din kylling i kefir eller i mælk, så bliver det godt.

For et par dage siden, kom der lidt prøver fra Arla Unika Essens med bud. Et af produkterne var mælk fermenteret med kefir. Det kan lyde lidt specielt, men det er en ganske habil drik (og noget der var populært i 70’erne). Det smager lidt som en god A38, men er let mousserende. Kefiren skulle bruges til en af mine absolut ynglings kyllingeretter – kylling i mælk, som nu er blevet til kylling i kefir. Kylling i mælk er kort sagt en hel kylling, der i det her tilfælde kommes i en stegeso med lidt mælk og bages i ovnen.

Det kan være svært at forbedre den allerede perfekte, men det lykkedes i med kylling i kefir. Mælkekefiren giver saucen en let syrlig smag og skiller på den helt rigtige måde. Det her er en kongeret! Du kan læse mere om kefir fra Arla Unika Essens her.

Det siger sig selv, at kyllingen spiller hovedrollen, så lad være med at bruge en af de der klamme masseproducerede monstre til 35 kr. Køb en kylling af en ordentlig kvalitet. Det kan lyde lidt helligt, men både etisk, smags- og konsistensmæssigt, er der en kvalitetsforskel der er værd at betale for.

Hvis du er i vildrede og gerne vil købe kylling, der har en vis velfærdsstandart, så kan du tage et smut ind på Dyrenes Beskyttelses kyllingeguide. Her kan du bl.a. læse om transporttider til slagteriet, om der er adgang til udearealer og antal kyllinger på kvadratmeter hos forskellige producenter af slagtekyllinger.

Sponsoreret indlæg

Kylling i kefir

Ingredienser

  • En hel øko eller frilandskylling
  • 1/2 liter kefirmælk fra Arla Unika Essens
  • 2 spsk. hybensirup
  • Skald af to økologiske citroner, skrællet med en tyndskræller
  • En håndfuld salvie
  • 2 fed hvidløg, let mast med den flade side af en kniv
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Udvand din römertopf i en halv time
  • Fjern vandet fra römertopfen og kom kyllingen i bunden
  • Tilsæt de øvrige ingredienser
  • Sæt det hele i oven i 1,5 time
  • Server med nye kartofler eller kogt perlebyg
http://raavarecirkus.dk/kylling-i-kefir/

kyllingkefir2

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Er hybensiruppen hjemmelavet? 🙂

    • Det ville være sejt, at kunne sige at den var. Men det er den ikke 🙂
      Denne her er fra “Hr. Skov”, men man kan bruge alle slags syrlige frugt-sirupper. Eller bare lidt sukker i virkeligheden.

Top