Det her er en hyggelig forret til to. Den er ikke specielt italiensk, selvom der er polenta i. Der er nok nogle italienere der med rette vil påstå, at det her ikke er en rigtig polenta. Det her en er doven polenta lavet på fint majsmel, som tager en tredjedel af tiden at koge og uden nogen form for ost, da jeg er meget varsom med at blande ost og fisk. For at creme polentaen har jeg i stedet brugt fløde.

Ok, det er måske ikke en polenta men en beriget majsgrød. Det er bare som om ,at polenta lyder mere eksotisk end majsgrød.

Kulleren er tilberet sous vide, men har du ikke en sous vide, pochere du bare din kuller i vand der er lige inder kogepunktet i 5-70 minutter. Hvis du vil kæle lidt for kulleren, kommer du også et par skiver citron, et par laurbærblade og peberkorn i vandet.

Kuller med polenta

Ingredienser

    Fisk
  • 200 g. kuller
  • 20 g. olivenolie
  • Salt
  • Polenta
  • 50 g. fint mejsmel
  • 100 g. vand
  • 75 g. fløde
  • 50 g. smør
  • 20 g. olivenolie
  • Salt og peber
  • Garniture
  • 100 g. friske ærter
  • Frisk oregano

Sådan gør du

    Fisk - Sous vide
  • Skær fisken i to stykker
  • Kom stykkerne i en pose og kom olivenolie og lidt salt ved
  • Tilbred fisken sous vide i 40 minutter
  • Polenta
  • Bland alle ingredienserne i en kasserolle, med undtagelse af salt og peber
  • Kog polentaen op og skru ned på lav varme
  • Lad polentaen varme igennem i 10-12 minutter under konstant omrøring
  • Smag polentaen til med salt og peber
  • Garniture
  • Giv ærterne et hurtigt opkog. Dvs. smid dem i noget kogende vand i 30 sekunder
  • Pluk oreganoen og rens den for jord, hvis der er noget
  • Anretning
  • Anret polentaen på en lille tallerken og kom kulleren ovenpå
  • Pynt med ærter og oregano
http://raavarecirkus.dk/kuller-med-polenta-ish/

polentaaerter1

Gem

Gem

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top