Krydderurtebuket med brunet smør-emulsion

Disse små fine buketter er et fantastisk eksempel på at det ikke kun er madbloggere, der lader sig inspirer af hinanden. Det gælder i høj grad også de professionelle kokke. Af to omgange, inden for relativ kort tid har vi fået serveret en lignende snack på både noma og AOC. Begge gange kom den som en lille mundfrisker a la granité. Server den evt. mellem en forret og en hovedret.

Du skal bruge:
Div. krydderurter f.eks. citronmelisse, persille, brøndkarse, ærteskud eller blomsterkarse
Purløg
100 pakke smør
En æggeblomme
1 lille tsk sennep
1 tsk æbleeddike
salt og hvid peber

Sådan gør du
Smelt smørret ved lav varme i 25-30 min, til vallen er brunet. Rør i smørret undervejs, så det ikke brænder på. Hæld smørret over i en beholder med en lille hældetud og lad det køle af på køkkenbordet i 10 min.

Lav små buketter af forskellige krydderurter. Hver buket bindes sammen for neden af et stykke purløg. *ADVARSEL* det er noget pisseirriterende pillearbejde, man mest af alt burde sætte fængslede bandemedlemmer til at udføre, så de kunne kvæles i deres egen frustration.

Og så tilbage på sporet… I en skål piskes æggeblomme, eddike, sennep, lidt salt og lidt hvid peber sammen. Tilsæt smørret dråbevis i starten. Når det begynder at emulgere/tykne, kan du komme mere smør i. Bliv ved med at piske indtil al smørret er brugt.

Emulsionen skal stadig være lidt lun ved servering og må aldrig sættes på køl, for så får du en stor hård klump brunt ghee med en æggeblomme i – lækkert nam nam.

Server krydderurtebuketterne med lidt emulsion on the side.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top