Nederst i en skuffe har vi et gammelt krustadejern uden håndtag. Det er ikke så ofte, men en gang imellem lufter vi den og fylder de små sprøde kopper med ét eller andet rart.
Krustader er dejligt old-school på den fede måde. Og så er det utroligt afstressende at stå og banke de færdige krustader af det glohede jern. Det er vist ikke helt nemt, at skaffe et krustadejern, men jeg har set det hos gode isenkræmmere og high-end køkkentøjsforhandlere.
Her er de lavet med en stuvning af frisk-pillede rejer. Og ja, de skal være friskpillede. Glem alt om vandspulede, pillede rejer fra frost eller endnu værre – de der horrible rejer fra lage. Bare lad være!

 

Til krustaderne skal du bruge:

  • 125 gram mel
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 øl
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 1 spsk olie
  • Olie til at fritere

Til fyldet skal du bruge

  • 25 gram smør
  • 25 gram mel
  • 1/2 liter skaldyrsfond
  • 1 dl fløde
  • 200 gram friskpillede grønlandske rejer (Nej, du kan ikke bruge dem fra lage, og du SKAL pille dem selv)
  • 1 lille bundt forårsløg

Sådan gør du:
Pisk mel, vand, øl, salt og olie sammen til en lind pasta. Tilsæt æggene og pisk til du har en slags tyk pandekagedej.
Lad dejen hvile mens du varmer olie op i en gryde eller en friteuse til 180 grader.
Varm dit krustade-jern godt op til det er gennemvarmt. Dryp det lidt af inden du dypper jernet hurtigt i dejen og steg krustaderne i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Pas på med at komme dej over kanten – så er de svære at få af.
Tag krustaderne op af olien og bank dem af jernet. Brug evt en spids kniv til at løsne dem, hvis de sidder lidt fast. Lad dem ligge på fedtsugende papir.

Krustaderne kan lunes forsigtigt i ovnen, når du er klar med fyldet.
Og så til fyldet :
Smelt smør og pisk melet i det til en melbolle. Kom lidt efter lidt skaldyrsfonden ved og pisk. Lad det koge lidt ind til det har en tyk konsistens. Kom fløden ved og smag til med salt og peber.

Pil rejerne og kom dem ved. Hak forårsløget fint og tilsæt ca. halvdelen

Kom fyldet op i krustaderne og server med det samme med lidt ekstra forårsløg.

Krustader med rejer

[adsenseyu1]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top