Krebinetter med råstegte kartofler, grønne ærter og bearnaisesauce med dild

Varme krebinetter med kartofler og sovs stod tit på menuen, da jeg var barn. Det var en af mine favoritspiser, som næsten altid blev udnævnt som hovedret, når jeg havde fødselsdag – i den anledning serveret med bearnaise-sauce fra Knorr og pommesfrites. Total favorit-ret!
Ja – nu er jeg blevet voksen, foodie og madblogger, og da der kun er tre måltider på en dag, kan det være svært at nå det hele. Derfor har krebinetterne været gemt lidt af vejen til fordel for andre kulinariske udskejelser.
Ærgerligt, for de er stadig saftige og lækre. Og hvis man så lige jazzer den en smule op med en god hjemmelavet bearnaise, sprøde, råstegte kartofler og lidt grønne ærter, ja så er der tale om et måltid der snildt kan hamle op med det der kom på barndomsbordet i 90erne.

Til krebinetterne skal du bruge

  • 400 gram hakket svin/kalv
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 1 dl rasp
  • salt og peber
  • Smør til stegning

 Til de råstegte kartofler skal du bruge

  • 400 gram små kartofler
  • 2 spsk andefedt eller smør
  • Salt og peber

Til ærterne skal du bruge

  • En halv pose frosne ærter
  • 100 gram snapærter, skåret i halve
  • 20 gram smør
  • Salt og peber

Til bearnaise-saucen skal du bruge

  • 150 gram smør
  • 1 løg
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Peber
  • 2 laurbærblade
  • 1 bundt estragon
  • et lille bundt dild

Sådan laver du krebinetter
Rør farsen sammen med lidt salt og peber. Form farsen til fire store kugler som du trykker godt sammen og klemmer let flade.
Kom mel, æg og rasp i hver sin tallerken.
Vend krebinetterne først i mel, så i æg og til sidst rasp.
Steg krebinetterne på panden i smør.

Sådan laver du råstegte kartofler
Behold skrællen på, og skær de små kartofler i halve.
Steg dem gyldne og møre i andefedt og krydr med salt og peber.


Sådan laver du grønne ærter

Smelt smørret i en lille gryde.
Kom de frosne ærter direkte i gryden og vend rundt. Kom de halve snapærter i og smag til med salt og peber.

Sådan laver du bearnaise sauce
Kom vin, eddike, laurbærblade, peber og estragonstilkene i en lille gryde og kog det ind, til du har ca. 3-4 spsk. tilbage. Si væsken fra, det er den du skal bruge.
Smelt smørret forsigtigt, så den hvide valle skiller fra det gule smør.
Pisk æggeblommerne med essensen over vandbad til den begynder at tykne en smule. Tag den af varmen og hæld den lune smør i. Først drypvis mens du pisker, og når den begynder at emulgere, kan du tilsætte resten af smørret i en tynd stråle. Pas på med at komme vallen ved.
Smag til med salt og peber og finthakket estragon samt dild.

Krebinetter

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top