Krabbekløer er verdens nemmeste og hyggeligste måltid, som vi tit laver i sensommeren, hvor der er flest af dem.  Men faktisk kan du få kløerne i dem næsten året rundt hos din fiskehandler.  I vinterhalvåret er det som oftst bare bifangsten fra fiskernes garn.
Som oftest spiser vi dem på denne måde: Et fad friskkogte kløer på bordet, nybagt brød og mayonaise. Og masser af køligt hvidvin.

Hvis du kommer forbi et sted der sælger kløer, kan du jo passende spørge dem, hvor de gør ved resten af dyret (en krabbe består som bekendt af andet og mere end to kløer). Man skal ikke så langt syd for Padborg, før de godt kan finde ud af spise kødet fra kroppen.
Det mener fiskerne ikke, at vi kan i Danmark, så det har vi til gode at opleve i dette land, hvor kroppen som oftest kasseres lige efter efter fangsten.
Ud over det ressourcespil det repræsenterer, kan man jo spekulere på, hvordan dyret har det efter at have mistet sine forben….

Skal man så boykotte det, og helt undvære fornøjelsen ved krabbekløer?
Tja….Krabbekløer smager stadigvæk fantastisk.
Men kunne man købe den del, som kroppen havde siddet på, ville vi dog gøre det til enhver tid. Det er nok det, alle vi der køber kløerne, har et ansvar for at fortælle videre.

  • 1 kg krabbekløer
  • 1 spsk salt
  • 1 dusk dild
  • 1 dusk dild mere
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sennep
  • Salt og peber
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vindruekerneolie

Sådan gør du
Kom vand i en stor gryde med salt og den ene dusk dild. Når det koger, dumper du kløerne og koger dem i 15-20 minutter. (20 hvis der er store, 15 hvis der er små)
Tag dem af varmen og lad dem trække i det varme vand i ca 15 minutter mere.
Køl dem lidt af.

Når der er kogt, giver du dem nogle velplacerede gok med en kødhammer så skallen knuses. Derefter er det ingen sag at pille kødet ud.

Imens pisker du en mayonaise: Pisk æggeblommen med eddike, salt, peber og sennep. Tilsæt olie lidt efter lidt. I starten dråbevis, men når det emulgerer, kan du tilsætte det i en jævn stråle. Tilsæt et par dråber koldt vand, hvis den skiller lidt eller bliver for tyk. Kom finthakket dild i.

Server krabbekløer med dildmayonaise og nybagt brød.

Krabbekløer

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Tak for svar,nu vil jeg snart et smut til fiskehandleren!

  • Har ofte kigget på krabbeklør men ladet dem ligge ,da jeg simpelt hen ikke aner hvordan man spiser dem.
    – Jeg mener knuser man skallen eller brækker den,måske du vil være sød at forklare mig det?
    Indbydende og god blog du har!

Top