Kørvelsuppe med pocheret æg

Engang spiste man så meget kørvel, at mange børn voksede op med den største afsky for den grønne urt. I dag tror jeg, at de færreste børn ved, hvad kørvel overhovedet er.

Faldt over dette pragtfulde læserbrev hos Samvirke, hvor en læser efterspørger kørvel eller kørvelsuppe på frost, og får det fantastiske svar, at varen desværre ikke er så efterspurgt, at de kan tage den tilbage i sortimentet.

Jeg synes tit man hører, at hvis man vil påvirke supermarkedets sortiment skal man bare efterspørge de varer man savner. Der bliver jeg bare i tvivl. For hvis et læserbrev til Samvirke ikke får kørvel på hylderne, hvem skal man dog så kontakte?

Skal man sige det til den 15-årige flaskedreng? Skal man sige det til den 17-årige kasseekspedient der spørger forundrende til grøntsagens art når man langer en fennikel eller en aubergine på kassebåndet? Tager de mon opfordringen med videre?

Det kunne jo også tænkes, at folk køber det der er på hylderne? Og det der ikke er der, går lige så stille i glemmebogen, til vi alle kun spiser drivhuspeberfrugter i signalfarver og persille i potter.

Heldigvis vokser kørvel i vilde højder i vores lille urbane have på 4×4 meter. Nogle sejlivede frø fra sidste år besluttede tidligt på sæsonen at skabe en urskov af velduftende kørvel.
Så hvis du heller ikke kan finde kørvel i din Coop, kan du altid komme forbi Ørestad med en saks.

 • 1/2 liter hønsesuppe
 • 1/2 dl fløde
 • Så meget kørvel du gider plukke
 • Salt og peber
 • 2 æg
 • 1 tsk trøffelolie
 • 2 spsk lakserogn

Sådan laver du kørvelsuppe:
Varm hønsesuppen op til kogepunktet.
Put kørvel i blenderen og hæld suppen på – blend til du har en lækker grøn suppe. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber.

Nu til æggene: Læg lidt husholdningsfilm hen over en kop. Slå et æg ud i koppen, dryp med nogle dråber trøffelolie og bind filmen stramt om ægget. Gør det samme ved det andet æg.
Læg ægge-pakkerne ned i kogende vand og pocher dem i ca. 3-4 minutter. De skal være let faste udenpå.

Server suppen med det samme med et pochret æg på toppen og en spsk friske lakserogn.

kørvelsuppe

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
 • Jeg blev super glad over at læse dit indlæg, som jeg fandt, da jeg googlede en af mine favoritter: kørvelsuppe.
  Stor tak og varm hilsen
  Marianne

Top