Koldhævede morgenstykker med fennikelfrø

Indrømmet – det er altså temmelig sjældent, at vi selv bager vores morgenbrød, men da vi havde overnattende gæster forleden, måtte vi hellere lige stramme os an. Og da Rigeligt Smør lige havde postet et fint indlæg med koldhævede boller, blev det grundopskriften, der blev kastet i røremaskinen. Surdejen havde begået selvmord siden sidst, så det blev kun med gær. Til gengæld blev den boostet med lidt god øl, så vi nåede i mål alligevel. Og nå ja, så blev de drysset med fennikelfrø på toppen, som er et giga hit.

Du skal bruge: 

  • 4,5 dl mørk øl
  • 25 gram gær
  • 450 gram hvedemel
  • 150 gram rugmel
  • 2 spsk salt
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 2 spsk hørfrø

Sådan gør du:
Bland øl og gør i en røremaskine og tilsæt melet lidt af gangen. Kom saltet i. Rør i ca 10 minutter.
Saml dejen og kom den i en ren skål smurt med lidt olie, så den ikke tørrer ud. Læg film på og sæt dejen på køl natten over.
Næste morgen tager du dejen ud og former den til boller.
Lad dem efterhæve på køkkenbordet en times tid – mindre hvis dine overnattende gæster er meget morgenmadsultne – og pensler dem med æg og drysser med hørfrø og fennikelfrø.
Bag bollerne i ovnen ved 250 grader til de er gyldne og gennembagte – ca 10 minutter.

Morgenstykker med fennikelfrø

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • De ser godt nok lækre ud! Fennikelfrø er altså virkelig godt til bagværk! Jeg er dog nysgerrig efter at høre, hvorfor I har brugt så meget gær?

    Og tak for linket – er glad for at kunne inspirere 🙂

      • Ah okay, jeg tror dog, at det er begrænset, hvor meget ekstra hævning surdejen giver. Ellers så har jeg også før erstattet surdej med f.eks. en god yoghurt naturel, ymer, tykmælk etc., hvilket fungerer glimrende.

Top