Kold kartoffelsalat med virkelig gode pølser

Kold kartoffelsalat er lig med den danske sommer. Med pølser på grillen og en pilsner i glasset, mangler vi kun at sende dannebrog til vejrs.

Hvert år konkurrerer de etablerede medier i at være først med årets “test af kartoffelsalater” hvor K-salat er i skarp konkurrence med Coops den billige….
Sandheden er, at uanset hvem der vinder de uvildige smagseksperters gunst, er de fyldt med uskønne ingredienser af kemisk herkomst der forstærker smagen og øger holdbarheden. Men ærlig talt, hvor lang tid er det meningen at en kogt kartoffel skal kunne holde sig, og hvad laver majsstivelse, fortykningsmiddel og E296 i en kartoffelsalat?

Og når vi nu er ved kunne det være oplagt at give pølserne en tur også. Man kan mene hvad man vil om, at det kød der retmæssigt er i de fleste supermarkedspølser i mere eller mindre grad stammer fra maskinudbenede dyr (et pænere ord for at man maser knogler med brusk og sener og filtrerer det gennem en si) men ærlig talt, så smager pølser nu altså bedre, når de er lavet på rigtigt kød og ikke er fyldt med farver og konserveringsmidler.
Køb en pølsestopper og lav dine pølser selv – de dovne kan nøjes med at gå til slagteren, og de frelste kigger forbi slagteren på kultorvet med det fantastiske udvalg eller finder en god gårdbutik som eks. Krogagergård, der er leveringsdygtig i sommerens kartoffelsalats-tilbehør på vores adresse.

Kartoffelsalat
1 kg nye kartofler
1 stort salatløg
1 bundt purløg
3 syltede drueagurker
2 dl ymer
1 spsk sennep
Salt og peber
4 spsk mayonaise (lavet af 1 æggeblomme, citronsaft, sennep, salt, peber og olie)

Sådan gør du:
Kog kartoflerne til de er møre.
Lav en mayonaise ved at blande æggeblommen med lidt salt, peber, en skvæt citronsaft og en tsk sennep. Pisk olien i lidt efter lidt – først dråbevis, og senere i større skvæt)
Tag lidt af mayonaisen fra og bland det med ymer, krydderier, løg og purløg. Vend kartoflerne i og server.

Det skal du høre til:
Mormors kolonihavehus af Eva Madsen

20120814-181302.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top