Udgivet i samarbejde med Urtekram.
Müsli i hvedeboller giver en tæt, sej krumme, og det er temmelig hyggeligt med en skive ost eller lidt syltetøj ovenpå på sådan en grå oktobermorgen.
De her lækre boller er lavet med Urtekrams kokos-musli, og som om det ikke er nok er der også kommet en sjat kokos-sirup i. Så der er altså fuld skrald på kokosnødden her!
Urtekram har efterhånden en ret seriøs samling af lækre morgenmadsprodukter, så hvis du ikke lige når at bage dine egne müsliboller, kan du måske overveje at skele lidt til hylden med Urtekrams morgenmadsprodukter og komme dem på din yogjirt i stedet. Er du til kokos, kan jeg anbefale kokossiruppen og de tørrede kokostern, som begge er nye og på vej ud i butikkerne.
Du kan dog sagtens lave bollerne med andre slags musli også, og du kan såmænd også erstatte den færdigkøbte müsli med tilsvarende mængde ristet havregryn og en håndfuld tørret frugt.
Men altså, skal fu
- 25 gram gær
- 400 ml lunt vand
- 100 gram müsli – f.eks kokosmüsli fra Urtekram
- 1 spsk salt
- 2 spsk kokossirup fra Urtekram eller honning
- 300 gram hvedemel
- Rør gær ud i vandet og tilsæt sirup eller honning.
- Kom müsli og salt ved og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt efter lidt og rør til du har en glat, blød dej – ca 15 minutter
- Saml dejen og sæt til hævning på køkkenbordet i ca en time.
- Hæld dejen ud og form til boller.
- Lad bollerne efterhæve ca 30 minutter på bagepapiret.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca 15 minutter – eller de er gyldne og gennembagte.
[adsenseyu1]