Kogte artiskokker- helt klassisk


Den ser fantastisk ud, og smager endnu bedre: artiskokken. Og det er lige nu, du skal huske at komme et par stykker i indkøbskurven.
Der er mange måder at bruge artiskokker på, men den helt klassiske er at koge hovederne og spise både blade og hjertet i midten med smør og godt brød. Så behøver man ikke så meget mere. Jo, lige et glas hvidvin, men så er alt også perfekt.

  • 2 artiskokker
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Pecorino

Sådan gør du:
Rens artiskokkerne og skær det meste af stokken af. Kog dem i rigeligt vand tilsat en spsk salt i ca 30-35 minutter. De er klar du let kan trække et af bladene af.
Dryp dem godt af inden du drisler dem med lidt olivenolie, drysser med salt og river lidt pecorino over.
Spis med det sammen med godt brød og kryddersmør.

Aldrig spist artiskokker før? Pil bladerne af et af gangen og skrab kødet af med tænderne. Blad for blad kommer du nærmere “hjertet”. Pil alle fimrehårene af og spis det med lidt smør.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top