Kødboller i spicy tomatsauce

Cremet tomatsauce, spicy kødboller, smeltet ost og så et ordentlig skud chili. Det er essensen af denne one-pot-dish, som du kan brødføde en hel familie med. (Altså hvis I er cirka 3-4 personer…)
Det tager lidt tid at trille kødboller, men retten er fiks og færdig på under en time – og det meste af tiden, kan du lave noget andet, mens tomatsaucen simrer. Det er med andre ord genialt hverdagsmad på en halvkold efterårsdag.

Til kødbollerne skal du bruge

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk løgpulver
  • Salt og peber
  • 2 spsk hvedemel
  • olie til stegning

Til tomatsaucen skal du bruge

  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små chili
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk spidskommen – ristet og fintmalet
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 kugle mozzerella

Sådan gør du:
Rør det hakkede fars med æg, mel og krydderier. Form farsen til små kugler, som du steger brune i varm olie på en pande. Sæt til side.
Hak løg og hvidløgt fint og sauter det i olie i en dyb pande. Kom finthakket chili i.
Tilsæt tomat og krydderier og lad det hele simre i en halv times tid indtil tomaterne er kogt godt ind og blevet en tyk, cremet masse.
Kom kødbollere i og vend rundt.Skær mozzerellaen i skiver og læg ovenpå. Sæt gryden i ovnen under grillen i et par minutter indtil osten er smeltet. Server med det samme – evt med en grøn salat og lidt godt brød.

meatballsitomat2

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top