Kniv- og hjertemuslinger med krydderurter

I Barcelonas svulmende marked La Boquira kan man snildt fordrive en hel eftermiddag med at kigge på middelhavsfisk, søsnegle og farverige frugter. Frokosten kan indtages i de mange lækre tapasboder – og til venstre for indgangen (helt nede i hjørnet) findes en lækker tapasbod der serverer velsmagende “rationes” med fisk og skaldyr. Opskriften er simpel og ens, uanset hvilken retterne du vælger: Skaldyr, fisk eller blæksprutter smides på grillen eller i en gryde og serveres med hvidløgsolie og brød.
Der er i øvrigt propfyldt fra kl 14, så kom tidligt. Eller besøg din fiskehandler og lav selv retten derhjemme.

  • 1 kg hjertemuslinger
  • En sjat hvidvin.
  • God olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • En dusk persille

Sådan gør du:
Rens dine muslinger grundigt, og sorter de dårlige fra – især hjertemuslinger har tendens til at indeholde meget sand, så de skal udblødes godt inden tilberedning.
Smid muslingerne i bunden af en stor gryde, der er fyret godt op under og tilsat en lille smule hvidvin. Varm dem op under låg til de åbner sig. Alternativt læg muslingerne på en glohed grill, og giv dem samme behandling.
Vend dem i god olivenolie tilsat revet hvidløg og hakket persille.
Server med godt brød og kold hvidvin.

Hjertemuslinger

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top