Jeg har et ikke særligt hemmeligt kærlighedsforhold til kløbenboller, og ikke sjældent er jeg smuttet ind, når jeg ser en god bager, der har dem i vinduet. Om man definerer kløbenboller som brød eller kage er vist et spørgsmål om religion. Men den særlige specialitet er hvert fald proppet med rosiner, kandiseret pomerans og ikke mindst COCKTAILBÆR! som man jo ellers har lidt svært ved at finde anvendelse for.
Bollerne smager så godt, at du kan spise dem som de er, men de tager ikke skade af, at blive smurt med smør. Og nogen sværger til en skive ost…
- 25 gram gær
- 2 dl mælk
- 3 æg
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 50 gram smør
- 100 gram rosiner
- 100 gram cocktailbær, grofthakket
- 100 gram kandiseret pomerans, grofthakket
- 500 gram mel (ca)
- Lun mælken og opløs gæren heri
- Rør æg, salt og sukker i.
- Skær smørret i tern og tilsæt dem under røring.
- Tilsæt rosiner, cocktailbær og pomerans og herefter melet lidt efter lidt.
- Pas på med at tilsætte for meget mel – dejen må ikke blive alt for fast, men skal være en ret blød bolledej.
- Når dejen er rørt sammen, sætter du den til hævning i ca 2 timer.
- Vende dejen ud og form til boller, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve yderligere 45 minutter.
- Pens med æg og bag ved 200 grader til de er gyldne.
[adsenseyu2]