Klementinfromage med valnøddenougatine

Det er højsæson for små orange citrusfrugter, som ud over at pynte i frugtskålen gør sig godt i dessert-sammenhænge. Her er en frisk og luftig fromage, der giver sin gammeldags citron-søster kamp til stregen.

Klementin-fromage

  • 3 æg
  • 75 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/4 liter fløde
  • Saft fra 4 klementiner
  • 4 blade husblas

Valnødde-nougatine

  • 10 valnøder
  • 1 kop sukker

Sådan gør du: 
Del æg i blommer og hvider. Pisk blommer med sukker og vaniljestang til det er helt lyst. Tilsæt saften fra klementinerne og rør det godt sammen .
Pisk fløden stiv. Pisk æggehviderne helt stive.
Oplød husblas i koldt vand. Smelt det herefter ved medium varme i en tykbundet gryde. Når det er smeltet tilsætter du en spsk af æggemassen og rører rundt. Herefter en spsk. mere og rører rundet. Gentag processsen til husblasmassen er kølet godt af. Rør den derefter i den resterende æggemasse. Vend flødeskummet i og herefter forsigtigt æggehviderne.
Kom fromagen op i portionsglas og sæt på køl i nogle timer.
Imens laver ud nougatinen: Smelt sukker i en gryde. Pas på det ikke branker! Kom valnødderne i og vend det hele ud på et stykke bagepapir.
Køl af inden du hakker det groft, og drysser på de afkølede fromager.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top