Klassisk dansk wienerschnitzel med dreng

Som alt andet Price-brødrene rører ved, har også wienerschnitzlen fået comeback. Behøver vel slet ikke at forklare hvad en “dreng” er, for alle har selvfølgelig set Wiener-progammet.

Vi havde aldrig lavet klassisk dansk wienerschnitzel før drengene introducerede den for os, men fra i år er den fast på menuen på Grundlovsdag, efterfulgt af den klassiske Grundlovsdessert.

Påsken har lammet, Store Bededag har hvederne men Grundlovsdag blev forfordelt, da der skulle deles signaturretter ud. På en eller anden synes vi, at den klassiske danske middagsret passer rigtig fint som national festmad, så herhjemme er en tradition født.

  • 2 skiver schnitzel (kalv eller svin)
  • 1 æg
  • mel – krydret med salt og peber
  • Rasp – eller endnu bedre panko
  • 2 tykke skiver citron
  • 4-6 benfrie sildefileter
  • 2 spsk revet peberrod
  • 2 spsk kapers
  • 300 gram kolde kogte kartofler
  • 300 gram frosne ekstrafine ærter

Sådan gør du: 
Bank wienerschnitzlerne flade med en kødhammer. Vend dem i mel, derefter æg og til sidst rasp. Steg dem gyldne og sprøde i smør på en stor pande.

Lav “drengen” ved at skære et par tykke skiver citron. Fordel et par sildefileter på citronen samt kapers og peberrod. Når wienerschnitzlen er klar lægger du drengen på toppen.

Vend de frosne ærter i et par spsk. varm smeltet smør og krydr dem med salt og peber.

Skær de kolde kartofler i passende stykker og bras dem på panden i en blanding af olie og smør til de er gyldne og sprøde.

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top