Kimchi er sauerkraut på koreansk og en slags ninjamad.

tnmt

Ud over at være ninjamad er der er også en masse sundhedfremmende bla bla ved at spise kimchi. I opskriften er der brugt kinakål, men kimchi kan lavet af alt muligt og variere fra årstid til årstid.

Det der gør en ellers røvsyg kinakål lidt spændende er fermentering. Det fermenterede består i en mælkesyregæring. Den kommer mere eller mindre af sig selv, men jeg gav opskriften lidt uortodoks EPO, i form af en sjat hjemmelavet lambic-øl. Det er en mælgesyregæret belgisk øltype. Jeg har selv brugt en Brettanomyces Bruxellensis, men man kan sagtens lade tilfældighederne råde…

Det er helt traditionelt at bruge noget chilihejs fra Korea ved navn gochugaru, med jeg benyttede mig af dameblads-husmor-tricket og købte noget færdiglavet kimchi-pasta med en sand overflod af E-numre fra Den Kinesiske Købmand.

Kimchi kan du bruge i alt fra klassiske korianske nudelretter, til hot dogs, burgere og omeletter. Du kan også spise det rå fra glasset, hvis du har tømmermænd.

Du skal bruge:
1 Stor kinakål
1 kinaradise, revet
3 forårsløg, groft snittet
Masser af salt
2 fed skivet hvidløg
1 tsk. revet ingefær
1 tsk. sukker
2 spsk. fishsauce
10 kinchi-pasta
1/2 dl. vildtgæret belgisk lambic

Sådan gør du:
Sær kinakålen i 4 dele på langs. Drys godt med salt mellem hvert blad og læg de fire kinakålslemmer i en stor skål med vand. Kom en god håndfuld ekstra salt i og sørg for at holde de satans kål nede med en tallerken. Lad kålen stå under vand i 3 timer.

Riv kinaradisen, drys med en lille halv håndfuld salt og lad den dræne i en sigte i 2,5 timer.

efter 3 timer skylles kinakålen under rindende vand og presses fri for væde. Samme tur skal radisen have. Snit nu kålen fint og bland kinakål og kinaradise med de øvrige ingredienser.

Kom de hele i 2 store glas, med patentlåg der er skoldede. Lad kimchien stå på køl i en uge.

kimchi1

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top