Kejserhat, dildolie og kærnemælk

Hvis kæmpe-støvbold er svampenes svar på en bøf, så må kejserhatten være ditto pølse. Alt andet lige er kejserhatten en svamp med gods i. Konsistensen er ret tæt, og eftersom den kan blive relativt stor, er det nærmest den lille nuttede enoki’s modsætning.

Smagen er lidt som uristede peanuts. Dvs. at den skal parres med ingredienser, der på samme måde ikke er super dominerende og gerne med lidt syre, da svampen ellers kan fremstå lidt fad.

Den skilte kærnemælks/dildolie er ikke min opfindelse, men noget noma-hejs.
Apropos noma, så kender jeg én som lige har fået en tur sponsoreret. Jeg er kun lidt barnagtig misundelig, og har ikke helt besluttet mig for om jeg nogensinde taler til ham igen.

cfc7_7_gif3

PS – Hvordan kan man egentligt smage, om kærnemælk er blevet for gammel?

Du skal bruge:
1 pæn mellemstor kejserhat
1,5 dl. kærnemælk, stuetempereret
1 dusk dild
1 dl. smagsneutral olie
Lidt havsalt
Olie til stegning

Sådan gør du:
Start med at dild og den 1,5 dl. olie i en foodprocessor, men husk at gemmen en stilk dild til pynt. Lad olien trække en time og sigt den.

halver forsigtigt kejserhatten. Varm en pande med lidt olie godt op, så den er meget varm. Steg svampen på skærsiden i 2-3 minutter, så fladerne har fået godt med farve. Fjern de to halvdele fra panden og lad dem køle let af.

Imens laves saucen. Start med at hælde dildolie i kærnemælken over et par omgange under omrøring. Olien skal ikke piskes i, men bare røres sammen. Stop når du syntes saucen har den rigtige forhold mellem dildolie og kærnemælk. 1/3 dildolie og 2/3 kærnemælk skulle give et ganske godt resultat. Smag til med en lille smule salt.

Anret i dybe tallerkener. Start med at komme lidt sauce i bunden og kom så en halv svamp på hver tallerken, med skærsiden opad. Kom lidt havsalt op svampen og pynt med dild.

kejserhat1

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top