Keftedes – Græske lammespid med persillesalat og flade brød

Keftedes er klassisk græsk festmad, som du kan spise som mezze eller som her til flade brød og krydret salat. Det er i virkeligheden sådan en slags luksus-kebab, og den er ikke bare god til tømmermænd. Den er suveræn!

  • 400 gram hakket lammekød
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 25 gram rasp
  • 1 dusk hakket mynte
  • 1 dusk hakket persille
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Derudover skal du bruge

  • 1 dusk persille
  • 1 lille rødløg
  • Olivenolie
  • 1 dl græsk yoghurt

Sådan gør du:
Rør kødet sammen med rasp, æg, hvidløg, løg og krydderurter og ælt farsen godt igennem.
Form farsen omkring dine favoritspid – og pensl dem med olivenolie.
Grill spidene over jævn varme i 5-10 minutter.
Bland persilleblade med tynde skiver rødløg. Vend dem i et par spsk olivenolie.
Server dine keftedes med persillesalat, friskbagte pitabrød og lidt græsk yoghurt on top.

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top