Kartoffelsalat a la bearnaise

Denne bearnaise-kartoffelsalat spækfyldt med estragon er håndsrækningen til alle, der er vilde med bearnaise, men som ikke gider eller kan lave den fra bunden selv. Den er super til sommerens grillaftener, og gør sig godt til grillede bøffer, pølser og helstegt kylling.
Den er ikke så god kold, smørret bliver lidt mærkelig. Men hvis du erstatter smørret med en halv dl olivenolie i stedet, kan du sagtens køle den ned, og gemme den til dagen efter.

  • 1 kg nye kartofler
  • 50 gram smør
  • 1 stort løg
  • En stor dusk estragon
  • Salt og peber

Sådan laver du kartoffelsalat a la bearnaise
Kog kartoflerne i saltat vand til de er møre. Smelt smørret. Hak løg og estragon fint, og vend det med smørret. Skær kartoflerne i mundrette bider (du kan pille dem, men du behøver ikke) og vend dem med smør-blandingen.
Smag til med salt, peber og citronsaft og server kartoffelsalaten lun.

bearnaisekartofler1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
Top