Denne lækre mellemting mellem en pizza og en tærte har i mange år været en fast ven af huset.  I Nynordisk Hveragsmad så vi den med løgrelish, og tænkte at det var en god ide.

Du kan sagtens komme en kugle mozerella ovenpå, hvis du vil have noget der minder mere om en pizza, men faktisk er den ret fantastisk i sin enkelthed. Bunden bliver bedst med lidt rugmel i – alternativt bare noget fuldkornshvedemel.
I vores studietid brugte vi købte tortilla-pandekager som bund, når der skulle trylles en snack frem i en fart – det kan du stadig slippe godt afsted med, hvis du er lidt doven anlagt.

Dej

  • 10 gram gær
  • 150 gram rugmel
  • 350 gram hvedemel
  • 300 ml vand
  • 1 spsk salt

Fyld

  • 400 gram kartofler
  • En dusk persille
  • 1 dl olivenolie
  • En sjat æbleeddike
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Løgrelish

  • 2 rødløg
  • 1 stor spsk honning
  • 1/2 dl æbleeddike

Sådan gør du:
Start med at ælte en dej sammen af mel, vand, gær og salt og sæt det til hævning en times tid.

Skær løg i tynde skiver og kom det i en gryde med honning og æbleeddike. Lad det simre i ca. 10 minutter ved lav varme til løgene bliver karamelliserede men ikke tager farve. Sæt det til side.

Kartoflerne slicer du tyndt – evt på et mandolinjern. Blend olie med hvidløg, persille, eddike, salt og peber og vend kartoflerne heri.

Rul dejen tyndt ud og smør den med løgrelish. Læg et lag kartofler ovenpå og bag pizzaerne ved fuld varme i ca 5 minutter, eller til bunden er sprød og kartoflerne gyldne

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top