Kartoffelbrød med timian

Mens vi herhjemme nok spiser omkring 350 forskellige retter på et år, er det typisk afarter af det samme koldhævede flutes vi smider i ovnen, når vi bager brød.
Men gamle hunde kan godt lære nye tricks, så forleden vovede vi pelsen og gjorde brødet til æresgæsten ved middagsbordet.
Det kom der dette madbrød ud af, som blev så fint, at opskriften lige blive videreformidlet. Kartoflerne giver en super fugtig og lækker konsistens til brødet og timian en lækker smag. Og så holder det den gode konsistens i flere dage, og selv derefter er det godt at riste.

  • 20 gram gær
  • 4 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 500 gram mel
  • 350 gram kogt kartoffel
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:
Start med at koge kartoflerne i rigeligt vand. Mos dem herefter.
Bland gær med vand og tilsæt de moste kartofler. Kom salt og sukker ved sammen med tørret timian. Tilsæt melet lidt efter lidt under æltning. Ælt i 10 minutter til dejen slipper skålen.
Sæt til hævning under et klæde i mindst 1 1/2 time.
Tag herefter dejen ud og del den 6-8 stykker, som du triller til ensartede boller.
Kom bollerne i en smurt form og sæt dem så tæt, at de kun lige nøjagtigt ikke rører hinanden. Lad dejen efterhæve i formen i ca 1 time. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag brødet ved 220 grader i ca 30 minutter eller til den er gylden og gennembagt.

Kartoffelbrød med timian

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top