Karbonader med råstegte kartofler og grønærter

Karbonader med stuvede grønærter er en rigtig kro-klassiker og mormor-mad af den gamle skole.
Der går immervæk en del smør til, inden man er rigtigt i mål, så se det ikke som slankemad, selv om både gulerødder og ærter indgår på indredienslisten.
Der er lidt skoler inden for grønærter, og mange laver det som en opbagt sauce, de kommer grøntsagerne i. Her er den lavet med fløde, der cremer de smør-simrede gulerødder. Ja, jeg sagde jo, at den ikke var sund.

Du skal bruge: 
400 gram hakket svinekød
1 dl hvedemel
1 æg
2 dl rasp
Salt og peber
Smør til stegning

300 gram kartofler
25 gram smør
Salt og peber

3 gulerødder
150 gram ærter fra frost
50 gram smør
1/2 dl vand
1 dl fløde
Salt og peber
Evt lidt maizena

Sådan gør du: 
Form karbonaderne og pres dem godt sammen. Krydr melet med godt med salt og peber. Paner karbonaderne i mel, så æg og til sidst rasp og steg dem gyldne i smør på en pande.

Skær kartoflerne i mundrette bidder og steg dem dem sprøde og gyldne i smør på en pande. Krydr med salt og peber.

Skær gulerødder i tern. Smelt smør i en pande og tilsæt vandet. Kom gulerødder ved og lad dem simre til væsken er fordampet og gulerødderne er møre.
Tilsæt fløden og lad det koge godt ind. Kom ærterne i til sidst. Hvis den er meget tyndtflydende kan du tilsætte en lille smule maizena.

Karbonader med grønærter

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top