Karameliserede hyben – frækt tilbehør til osten

Det er lige præcis nu, du skal smide en beholder i cykelkurven og fræse ud og hente nogle hyben med hjem. Hyben er fantastiske at lave kompot og marmelade af, men du kan også give dem lidt ekstra sukker og en højere varme på kogeblusset, og så får du disse her karamelliserede hyben, som beholder en lidt mere fast konsistens og smager helt vildt godt som tilbehør til ost.
Her er den serveret med hjemmebagte rug-knækbrød og en Rød Løber fra Arla Unika, som i øvrigt er en helt fantastisk rød-kit ost, der smager og dufter udpræget af hestestald. Kompotten vil også afbløde en god blåskimmel lidt.

Karameliserde hyben – frækt tilbehør til osten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 200 gram hyben
  • 150 gram sukker
  • 1 æble
Instructions
  1. Halver hyben og fjern alle kerner.
  2. Kom hyben i en gryde med sukkeret.
  3. Skær æblet i små tern og kom dem ved.
  4. Sæt på ret høj varme til sukkeret begynder at karamellisere.
  5. Hold øje med gryden og rør godt rundt undervejs. Rør indtil sukkeret begynder at karamellisere omkring hybenen.
  6. Lad det simre i 10 minutter under omrøring og tag af varmen.
  7. Køl af inden servering.

 

Karamelliserede hyben

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top