[adsenseyu1]

På den anden side af Øresund har de valgt at snurre deres kanelkager, hvor vi laver dem til snegle.
Snurreteknikken og det fine svenske perslesukker er vel i bund og grund det, der adskille svenskerne fra danskerne, men de har nu fat i noget svenskerne. 

De er nemlig både fine og dejlige de svenske snurrer, som jeg fik lyst til at bage, da min bloggerkollega Thomas smed dem på nettet for noget tid siden.
Han er i øvrigt meget bedre til at beskrive snurreteknikken, som jeg tror han har forstået på et niveau jeg ikke gør.
Ellers er YouTube din ven.

Opskriften ligner dog den jeg også har brugt, nemlig fra Meyers pragtfulde brød og kageunivers. Hvis du har lyst til at bage, kan jeg virkelig anbefale “Meyers bageri”, som demonstrerer en både pædagogisk og professionel tilgang til alt med surdej og gær.

I mangel på en røremaskine har jeg fikset dejen med dels en elpisker og resten i hånden. Det kan man heldigvis sagtens.
Jeg har nok også lavet et par shortcuts undervejs. Meyer ville ikke være glad, men det var sent på aftenen og der var også en dag i morgen…det gik nu fint.

  • 1/2 liter mælk
  • 50 gram gær
  • 1 Æg
  • 1 kg hvedemel
  • 150 gram sukker
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 150 gram smør
  • 150 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 2 spsk stødt kanel
    Æg til at pensle med

Sådan laver du kanelsnurrer:
Hæld mælk i en skål op opløs gæren heri. Tilsæt ægget, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af hvedemelet og ælt dejen til den er blank, blød og lækker.
I mangel af en røremaskine plejer jeg at bruge elpiskeren til cirka halvdejen af dejen. Brug til gengæld ekstra lang tid på den del, så dejen blive blød og elastisk. Tilsæt så det sidste mængde dej og smør i tynde skiver og ælt den færdig i hånden.
Meyer siger 20 minuttes æltning – jeg giver dig fri efter 10 hvis det er ved håndkræft!
Lad dejen hæve – gerne to timer som Meyer foreslår. Har du kun en time går det dog også.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den til et retankel. Dejen må ikke være mere end en halv centimeter tyk.

Lav remoncen ved at blande sukker med blødt smør og kanel. Smør blandingen ud på hele dejbunden. Fold dejen en trediedel ind – og så den sidste trediedel over – så den har tre lag dej.

Her gjorde jeg bare det, at jeg skar dejen ud i tynde strimler af ca 2 cm. Stræk hver strimmel lidt, snur den rundt nogle gange og snur den. Her kommer Thomas og Meyer ind i billedet med den lidt mere velovervejede beskrivelse.
Selv drejede jeg bare dejen rundt og slog en kællingeknude med “tuttet” gemt i bunden.

Lad snurrerne hæve en times tid før du gør mere. Pensl dem så med pisket æg og drys med perlesukker. Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

TIP: De smager bedst nybagte og let afkølede. Har du forbagt dig, kan du sagtens smide dem i fryseren. Bare gør det kort tid efter de kommer ud af ovnen – så smager de som nybagte, når du tager dem op og tør dem op i ovnen.

Kanelsnurrer

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top