Snurrer med dadel-remonce og ægte kanel

Snurrer er svenskernes betegnelse for den form på bagværket, der adskiller dem fra vores kendte kanelsnegle.
De her er så ekstra gode, for de er fyldt med en remonce lavet på tørrede dadler. Dadlerne giver både smag og saftighed, men du skal ikke sparre op kanelen alligevel!

Økologiske dadler og kanel er venligst sponsporeret af Urtekram 

Bageingredienser fra Urtekram

Urtekram har sendt nogle vareprøver efter os, hvilket vi sagde ja tak til, for generelt kan vi ret godt lige Urtekram. Ikke nødvendigvis alt det der helsehejs, (som sikkert har sit helt eget publikum), men de er efterhånden også blevet ret stærke på en lang række andre produktgrupper – blandt andet nødder og tørret frugt. Og hvis du ikke allerede har opdaget det, har de sendt et hav af økologiske krydderier på markedet, som ud over at være ret prisvenlige også er rigtig fine og aromatiske, og så kommer de en små, praktiske metalbeholdere, som er helt perfekte!

Kanelen, der er brugt her, er fra Urtekram, og der er tale om den ægte kanel – caylonkanelen, som både er mere aromatisk end den traditionelle kassiakanel og indeholder meget mindre af det potentielt farlige stof kumarin.
Det er med andre ord den slags kanel, du ikke dør af, modsat kassia-kanelen, som EU så gerne vil forbyde vores indtagelse af.

Nå tilbage til kanelgiflerne med dadler.

Til denne portion bliver de ca 30 stk og basisopskriften er fra den gode Meyer. som gør det fantastiske, at han tilsætter kardemomme til kagedejen – den del må du ikke undvære!

Du skal bruge:

5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g havsalt
12 g stødt kardemomme
150 g smør

Fyld:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk. stødt kanel
100 gram tørrede, udstenede dadler

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
Lidt perlesukker til at drysse med

Sådan gør du:
Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen i ca 20 minutter – det er nu engang på nemmest på en røremaskine. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat .
Derefter skal dejen hvile lunt med et klæde over i ca 1½ time.

Imens laver du remonsen. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har en blød, ensartet masse.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel, der er 40 cm bredt og 50 cm langt. Smør remoncen på og fold så dejen 1/3 ind mod midten og derefter den sidste 1/3 ind over , så du ender med tre lag dej.
Rul dejen ud, så den er ca 30 cm bred og 50-60 cm lang. Skær lange strimler på tværs, der er ca 3 cm brede.
Stræk strimlen lidt, snur den rundt om sig selv fire gange og skjul enderne i bunden. Svært at forklare, men se denne video, så er du klar!

Lad snurrerne hæve en times tid før du gør mere. Pensl dem så med pisket æg og drys med perlesukker. Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

TIP: De smager bedst nybagte og let afkølede. Har du forbagt dig, kan du sagtens smide dem i fryseren. Bare gør det kort tid efter de kommer ud af ovnen – så smager de som nybagte, når du tager dem op og tør dem op i ovnen.

Kanelsnurrer med dadler

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Hej – og tak for linket til, hvordan disse snurrer laves. Det minder om, når man vinder garn til et garnnøgle 🙂 Og jeres dadelfyld lyder lækkert – så det er en opskrift der må prøves 🙂
    God dag.
    Jette

Top