Kandiserede æbler er noget af det mest nostalgiske, julehyggelige guf man kan sætte tænderne i. Stor gastronomi er det ikke. Alligevel er der noget simpelt og skønt ved det sprøde søde karamellag der møder det syrlige og friske æble. Ikke dumt – og når du ikke Tivolituren i år, er her opskriften på DIY-udgaven.

  • Friske æbler
  • 500 gram sukker
  • 2 dl vand
  • 50 gram glucosesirup
  • Kokosmel

Sådan gør du:
Start med at riste kokosmelet på en tør pande til det dufter og er en anelse lysebrunt.
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, sammen med glukosen og vandet. Når det koger skruer du ned for varmen og holder øje med det til det når en temperatur på 150-152 grader. Tag gryden af varmen. Når den ikke bobler mere, stikker du æblerne ned i den varme sukkermasse, og dypper en i kokos.
Vær obs på at sukkeret ikke må køle for meget af – sker det bliver sukkerlaget på æblerne alt for tykt.
Æblerne kan ikke rigtig gemmes. Det er ærgerligt, men du må sørge for at få dem spist samme dag…

20121203-195902.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top