Kammuslinger med gulerod og havtorn

Torvehallerne og en gåtur på vestamager kan tilsammen inspirere til rigtig mange gode ting, bl.a kombineret kovæltning og østers/champagne-stafet (meget lig øl-stafet).
I dette konkrete tilfælde var inspirationen stilfærdig og i form af kammuslinger med små gulerødder og havtorn.

Kammuslingerne og gulerødderne var hjemmebragt fra torvehallerne og havtornen var friskplukkede fra Vestamager.

Ud over at være fantastiske råvarer, er det også et udtryk for en tilværelse fuld af fantastiske gastronomiske privilegier. Jeg føler mig i hvert fald tilgodeset af madguden, når jeg om formiddagen kan gå i torvehallerne og vælte mig i alt godt fra havet, land og luften.
Og bagefter gå en tur på vestamager med øde marker der bugner af havtorn, birketræer og markchampignon.

Homage til torvehallerne og Vestamager

Du skal bruge:

  • 4 kammuslinger
  • 200 gram små gulerødder med top + fire små fine og friske
  • 1/2 dl. fløde
  • 1/2 løg, finthakket
  • 20 gram havtornebær (+ lidt ekstra til pynt)
  • 30 g. Smør
  • 1/2 dl havtornesaft
  • 1 skive rugbrødsjord, (rugbrød revet og ristet på en tør pande, herefter løst mortet)
  • Dild
  • Strandurt

Sådan gør du:
Kog gulerødderne godt møre (minus de fire). Skur de fire små gulerødder med en svamp så den mørke skal bliver revet af og det fine orange gulerods “kød” står tilbage.
Lad gulerødderne pochere med de øvrige gulerødder i fire minutter og læg dem til side.
Purer de 200 g. gulerødderne med smør , løg, havtornbær, føde og smør i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt og peber og hold den lun.
Varm havtornsaften op og glaser de hele gulerødder heri i nogle minutter, eller til saften begynder at klistre til gulerødderne, men uden at gulerødderne bliver overkogte.
Tør kammuslingerne af så de er helt tørre. Opvarm lidt olie eller smør på en pande, så den er rygende varm. Giv kammuslingerne et halvt minut på hver side og lad dem hvile i 2 min.
Når de er færdig glaserede, lægger du den ene halvdel i rugbrødsjorden.

Og så til anretningen. Træk gulerods/havtorn pureen på en lun tallerken. Anret her to kammuslinger, to gulerødder med rugbrødsjord,drys et lille drys rugbrødsjord og havtornbær. Anret strategisk lidt dild og strandurt, samt et drys havsalt.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top