Kalvehaler med champignon og kartoffel-croquetter

Oksehaler er simremad – det er sådan noget du sætter over søndag eftermiddag og pusler om indtil det er spisetid. Det meget gelatine-holdige kød kræver lang tids varme for at blive mørt og smeltende. Og hvis du nusser lidt om dine oksehaler, er det noget af det lækreste.
Vi havde en rest gratineret kartoffelmos som vi fluks omdannede til sprøde croquetter  – der knasende tilbehør klæder retten super godt.

  • 1 kilo oksehaler
  • Smør
  • 2 løg
  • 1/2 flaske rødvin
  • 200 gram champignon
  • 3 dl mørk oksefond
  • En rest kartoffelmos
  • Rasp
  • 2 æg
  • Olie til friture

Sådan laver du kalvehaler med champignon og kartoffel-croquetter:
Brun hale-stykkerne i en stor gryde. Tilsæt hakket løg og champignoner, og lad det brune med.
Deglacer med rødvinen og spæd op med oksefonden. Lad det simre i tre timer ved lav varme, til kødet falder fra benet.

Lav croquetterne af daggammelt kartoffelmos (eller mos du har kølet helt ned) Vend mosen  med et pisket æg, form massen til kugler, som du vender i det andet piskede æg og derefter rasp. Dybsteg kuglerne i et par minutter ved 150 grader.

Tip: Kartoffelmosen skal være ret fast i det – så spar på mælken!

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top