Kåldolmere med elg og mørkt øl

For nyligt fandt vi en vildtbutik, der havde slagtet en svensk elg. Elg smager meget som oksekød, måske lidt mildere, så alle kan være med.
Da vi samtidigt havde et savoykål liggende, fik vi lyst til at pakke elgen ind, og lade det simre lidt i noget mørkt øl. Bestemt ikke en dum ide.
Kåldolmere lugter måske både lidt af mormor og tidsrøver. Men du behøver jo ikke sønderkoge pakkerne, og faktisk tager det ikke meget mere end en halv time at lave kåldolmere.

I denne portion er der nok til fire personer.
Spis kåldolmerne med lidt kogt korn, gratineret kartoffelmos eller brød.

  • 1 savoykål
  • 500 gram hakket elgkød
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • En god dusk timian
  • Salt og peber
  • 1 porter eller anden mørk øl
  • 2 dl oksefond (eller elgfond

Sådan gør du:
Sæt en stor gryde vand over. Pil forsigtigt bladene af kålhovedet og blancher dem i det kogende vand et par minutter. Lad dem køle lidt af.
Bland det hakkede kød med æg, rasp, timian, salt og peber til du har en lind fars.
Skær stænglen af de blancherede kålblade. Form farsen til kugler og læg en kugle på hvert kålblad. Pak farsen godt ind og hold pakkerne sammen med lidt kødsnor eller små kødnåle.
Kom lidt olivenolie i stor gryde og varm den godt op. Lynsteg de små kålpakker, så de bliver let gyldne på alle sider.
Pak derefter gryden med kåldolmerne. Kom øllet og oksefonden på. Læg en dusk timian ved, og krydr med lidt ekstra peber.
Læg låg på og lad det hele simre ved lav varme i 15-20 minutter.

Dolmer2

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top