Kakao-mazarin tærter med blåbær

Disse tærter er et spinoff på en anden smækker blåbær-tærte, som er ret populær her i huset. Her som en sprød tærtebund, en cremet kakao-mazarin som fyld og friske blåbær på toppen. Javel, blåbær er ligesom ikke i sæson her i januar, men på mystisk vis bliver de alligevel fløjet ind over landets grænser, og vi kunne ikke vente til efteråret.
Mazarinen bliver let karamelliseret på toppen og er ret attraktiv…

Tærtedej
100 gram smør
75 gram flormelis
1 æg
175 gram hvedemel
2 spsk kakao.

Mazarindej
200 gram marcipan
200 gram sukker
200 smør
4 hele æg
1 spsk kakaopulver

Derudover skal du bruge
100 gram mørk chokolade
200 gram friske blåbær

Sådan gør du:
Start med at lave tærtedejen. Det er nemmest i en foodprocessor, hvor du blot hælder hele baduljen i på én gang og blender i 30 sekunder, til du har en sammenhængende dej. Alternativt kan du også sagtens lave den i hånden: Så smulrer du blot smørret ned i melet og flormeliset. Tilsæt kakao og saml hurtigt med ægget. En spsk vand kan evt hjælpe dejen på vej. Lad dejen køle af mindst en times tid i køleskabet inden du udruller den.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en stor smurt tærteform eller 8 små tærteforme. Læg et lag bagepapir på og fyld på med bagesten, bønner, kikærter eller hvad du nu bruger – og bag tærten blindt i 7-8  minutter ved 200 grader.

Imens laver du mazarinfyldet:
Riv marcipanen og kom den i en skål med sukkeret, kakaoen og smørret. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Kom æggene i et ad gangen og pisk det hele godt sammen.

Fordel massen i tærteformene og sæt igen i ovnen. Bag ved 180 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Køl af.

Server kagerne med friske blåbær.

Chokoladetærter med blåbær

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top