Kajkagen er en af dansk konditoris største opfindelser.  Helt seriøst! En kage formet og figureret som en skriggrøn frø! Det holder 100%!
At kagen så ovenikøbet er én af de bedste på hele konditori-kortet giver jo bare endnu flere point til denne smagfulde kage. At det særligt skulle være målrettet børn, er vi komplet uforstående overfor!
Uheldigvis er der de senere år kommet flere og flere håbløse kopier til kaj-kage markedet. Lad og slå det fast med det samme. En kajkage er IKKE en muffin beklædt med grøn marcipan! En kajkage er heller IKKE en tør lagkagebund toppet med kagecreme.
Næh..en ægte kajkage er derimod en mazarinbund belagt med et rigeligt lag lyserød smørcreme, betrukket med grøn marcipan.
Og allerede her har nedenstående ydmyge forsøg spillet fallit. Årsagen var såre simpel: vi var løbet tør for rød frugtfarve, men havde gul i stedet…

Du skal bruge: 

Mazarin-bunde

  • 200 gram marcipan
  • 200 gram sukker
  • 200 gram blødt smør
  • 3 æg
  • 100 gram mel

Smørcreme:

  • 250 gram smør
  • 2 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 100 ml vand
  • Frugtfarve og hindbærsmag

Marcipan og pynt

  • 400 gram ren marcipan
  • Grøn frugtfarve
  • Flormelis
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk kakaopulver

Sådan gør du: 
Riv marcipanen groft og ælt den sammen med sukkeret. Ælt smørret ind i marcipanmassen til du har en blød ensartet masse. Rør melet i, og derefter æggene et ad gangen.
Kom massen i små smurte forme (Eller en stor)  og bag dem ved 180 grader i ca  10 minutter.
Udstik formene til den ønskede kajkage-størrelse.
Lad dem køle helt ned.

Kom smørret i en røremaskine og pisk det helt blødt og cremet. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op
Pisk æggehviderne stive og når de lige er stivnet, hælder du sukkersiruppen i æggehviderne i en tynd stråle. Hæld al siruppen ved og pisk til du har en tyk, sej marengsmasse.
Vend marengsmassen i smørmassen under forsigtig omrøring. Smag cremen til med hindbærsmag og rød farve og evt mere flormelis, hvis du synes den skal være sødere.
Sæt massen på køl i en times tid.

Ælt marcipanen med frugtfarve til den har den ønskede kulør.
Del marcipanen i 8 og rul den tyndt ud mellem to stykker husholdningsfilm. Sæt til side.
Nu skal du til at samle: Kom smørcremen i en sprøjtepose med stor tylle og sprøjt den ud på kagerne. Tag forsigtigt marcipanlåget og læg den ovenpå den cremefyldte kage. Klem til i bunden, uden at røre for meget ved toppen.
Skær et snit til munden.

Lav to tykke glasurer af æggehvide og flormelis. Tilsæt kakao til den ene. Lav små øjne, ved først at sætte en klat hvid glasur, og når den er tørret en klat brun glasur ovenpå.

Kajkager rules!

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top