Nogle (nok kun andre madbloggere) vil sikkert gerne diskutere, hvorvidt det overhovedet er anerkendt, acceptabelt at kalde en omgang blendede kålblade med fåreost og mandler for en pesto (selv om pesto egentligt bare refererer til, at det er most og maset og ikke nødvendigvis, at det består af pinjekerner og friske basilikumblade).
For alle andre der læser med, kan I glæde jer over et tip, som kan frelse jer fra alt det kål, der vokser i jeres haver – eller bare ligger og bliver slattent i køleskabet.
Kålpesto smager forrygende som dip til bagte rodfrugter, stegte grøntsager, kød og fisk eller ovenpå en svampelasagne, som kommer på bloggen senere.

Du skal bruge

5-10 stængler sortkål eller grønkål (afhængig af størrelse)
1 1/2 dl ristede mandler
100 gram pecorino
2 spsk æbleeddike
2 dl olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Skær stænglerne af kålbladene. Kom hele balladen ned i en foodprocessor og hæld olivenolie på, indtil det hele er en lind og let flydende pasta. Smag til med salt og peber og måske lidt mere æbleeddike.

Kålpesto

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top