Det her er sprøde kålchips ovenpå en kærnemælk/kaffe-smoothie. Smager det godt? Det er subjektivt, men jeg kan forsikre om, at det ikke er en ret man hurtigt glemmer.

Retten lægger sig derfor i slipstrømmen på Rasmus Grønbechs “caviar og banan”, min egen fars “banan og torsk med chili og ost”, “pindsvin med unger” og “syltede ansjoser med hyldeblomst-gele” fra El Cellar de Can Rocca. Alt sammen noget mange har spist, syntes om eller ej, men aldrig glemmer….

Du skal bruge:
1,5 dl. kærnemælk
20 g. maltmel
55 g. neutral rapsolie
4 små stængler grønkål
Lidt ekstra olie
Havsalt

Sådan gør du:
Start med at tage kærnemælken ud og køleskabet og stil det på køkkenbordet i en times tid, så kærnemælken bliver lidt tempereret. Bland olie med maltmel og lad det stå og trække i 30 minutter – rør rundt et par gange undervejs.

Gnid forsigtigt grønkålsstænglere ind i lidt olie og smid dem ind i en forvarmet ovn ved 180 grader i til det er sprøde, uden at brune. Det tager ca. 10 minutter, men hold godt øje med dem. Stænglen bliver ikke rigtig sprød, men skal heller ikke spises.

Og nu skal der leget med maltolie. Når du bruger af maltolien, skal du sørge for ikke at få bundfaldet med.

Bland lidt af olien i kærnemælken og rør rundt med en ske. Efter kort tid vil der opstå små bobler af maltolien i kærnemælken. Forsæt med at komme maltolie i kærnemælken til at man klart fornemmer den lidt kaffeagtige smag fra maltolien og syrebidet fra kærnemælken. Smag til med salt.

Anret lidt af kærnemælk/maltolie-blandingen på midten af tallerknen og kom en kålstængel ovenpå. Du kan sagtens anrette på flade tallerkner, da kærnemælk/maltolie-blandingen bliver ret stiv.

Retten kan med fordel spises med ske og gaffel. Finten er at befri kålstænglen for alle det små sprøde blade og ske dem op, sammen med kærnemælk/maltolie-blandingen

Kål, kærnemælk og maltolie

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top