Forleden kom vi hjem med en skudefuld solmodne jordbær fra en pluk-selv-mark på Møn, og det var bestemt en af ugens højdepunkter at gøre det af med dem. En af måderne var gennem denne trifli, proppet med jordbær, saftige kagebunde og fed creme. Kommer du lidt længere hen på sæsonen, kan du lave præcis samme nummer bare med hindbær.
Du kan med fordel lave dine ladyfingers selv – så følger du bare denne simple opskrift.

Jordbærtrifli
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 3 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/4 l piskefløde
  • 12 ladyfingers
  • LIdt grand marnier eller anden likør
  • 500 g friske jordbær
Instructions
  1. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret og vaniljekornene.
  2. Piske flødeskummet til skum og vend det i æggemassen.
  3. Læg ladyfingers i bunden af fire glas eller en stor skål.
  4. Dryp med lidt likør.
  5. Læg et lag jordbær i halve ovenpå og derefter en lag creme.
  6. Lav endnu et lag med ladyfingers og herpå jordbær og creme.
  7. Slut af med jordbær.
  8. Stil triflien på køl i mindst 4-6 timer, så den når at sætte sig.

 

Jordbærtrifli

 

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top