Jordbærflødeboller med hvid chokolade

Hvis du også har en udpræget tendens til at slå vel mange smut forbi din chokoladehandlers flødebolledisk, vil du opdage, at der er mange fordele ved at lære at lave dem selv.

Den vigtigste grund er naturligvis antallet af flødeboller du kan trylle frem med en rulle marcipan og en pakke æg. Derudover er tykkelsen på chokoladelaget bestemt også en faktor, der giver den hjemmelavede et forspring.
Når det kommer til flødeboller må man bare indse, at øvelse virkelig gør mester. Det kræver lidt teknik at skabe runde bunde og ensartede bjerge af skum, men uanset hvad kan du altid trøste dig med, at selv grimme flødeboller stadig er flødeboller.

Marcipanbunde

 • 150 g. sukker
 • 70 g. æggehvider
 • 350 g. ren rå marcipan

Jordbærskum:

 • 250 g sukker
 • 75g vand
 • 110 g glykosesirup
 • 140 g past. æggehvider
 • 15 g sukker
 • 1 tsk rød bolchefarve
 • 2 tsk jordbærsmag eller nogle spsk jordbærsirup

Chokoladeovertræk

 • Ca. 300 g. hvid chokolade

Sådan laver du marcipanbunde:
Bland sukker og æggehvider sammen i en lille skål, og lad det trække lidt for at opløse sukkeret. Pisk sukker og æggehvider helt stive og tilsæt marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. Den færdige kransekage masse kommes op i en stofsprøjtepose. Sprøjt massen ud på bagepapir i lige store flade portioner, ca. 5 cm. i diameter. Bag dem ved 190 grader til de er gyldne, ca. 10- 12 min. og lad dem afkøle helt i køleskabet.

Jordbærskum
De 250g sukker, vand og glukose kommes op i en kasserolle. Tænd for blusset på høj varme. Bliv ved det, indtil den for alvor koger og skru da ned på middel varme.
Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med penslen, der er dyppet i rent koldt vand. Dette gøres for at undgå sukker der krystalliserer, og senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet “vaskes ned” 3 – 5 gange. Kog karamellen til præcis 117 grader, og tag gryden af varmen.
Imens karamellen koges, blandes de 15 g sukker og æggehvider, og piskes kort med en røremaskine.
Den varme karamel hældes ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk i ca. 6-8 minutter til skummet bliver “fast”. Vend til sidst smag og farve i skummet og rør forsigtigt rundt til skummet er ensartet.

Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat tyl i. Sprøjt nu skummet på de kolde kransekagebunde. Lad flødebollerne hvile en times tid på køkkenbordet, inden de dyppes i tempereret chokolade.
Stil flødebollerne køligt til chokoladen er størknet.

TIP1: Har du tiden er det en rigtig god ide, at smide flødebollerne på køl et døgns tid inden de møder chokoladen. Det gør det meget lettere at overtrække dem.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top