Kender du det, at du er igang med at lave jordbærflødeboller, og så løber du tør for hjemmelavede marcipanbunde inden alt det gode hjemmelavede skum er brugt op?
Præcist sådan blev disse små hapsere til.

Jordbærskummet bliver utvivlsomt lækkert, hvis du tilsætter et par spsk jordbærsirup. Nåede du heller ikke lige at få kogt sådan en, kan du bruge dine left-overs fra bolcheproduktionen og tilsætte nogle dråber jordbæressens og et par dråber rød bolchefarve.

  • En bakke jordbær
  • 1250 g sukker
  • 40 g vand
  • 50 g glykosesirup
  • 70 g past. æggehvider
  • 15 g sukker
  • 1 tsk jordbærsmag + lidt rød frugtfarve (eller lidt jordbærsirup)

Sådan laver du jordbær med flamberet guf
De 125 g sukker, vand og glukose kommes op i en kasserolle. Tænd for blusset på høj varme. Bliv ved det, indtil den for alvor koger og skru da ned på middel varme.
Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med penslen, der er dyppet i rent koldt vand. Dette gøres for at undgå sukker der krystalliserer, og senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet “vaskes ned” 3 – 5 gange. Kog karamellen til præcis 117 grader, og tag gryden af varmen.
Imens sukkermassen koges, blandes æggehvider og en spsk sukker og piskes kort i en røremaskine til det er stift.
Den varme karamel hældes ned i æggehviderne, mens der stadig piskes let. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk i ca. 6-8 minutter til skummet bliver “fast”. Vend til sidst jordbærsiruppen eller smagstilsætningerne i skummet og rør forsigtigt rundt til skummet er ensartet.
Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt toppe på halverede jordbær. Find gasbrænderen frem (den du bruger til creme brulee) og giv hver top en lille tur med flammerne.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top