Jordbær i balsamico og mascarpone

Det ligner en fed flødeis serveret med jordbær og chokoladesauce, men det er faktisk en sukkerfri dessert. Fedtfri? Ikke rigtig, den er proppet med fuldfed, italiensk mascarpone. Du kan sagtens smage cremen til med sukker, med faktisk behøver du ikke. Det er her man opdager, hvordan vanilje i rå mængder snyder hjernen og får det hele til at smage sødt og rart.
Desserten er en klassiker, som vi vender tilbage til hver sommer, for søde jordbær vendt i balsamico er et voldsomt raffineret makkerpar.
Du skal bruge en god, ægte balsamico til at marinere jordbærrene i – du kan ikke nøjes med en tarvelig rødvinseddike. På toppen kan du evt. hælde lidt crema balsamico på, som er syrlig, sød og cremet på én gang.

Jordbær i balsamico og mascarpone

Ingredienser

  • 500 gram jordbær
  • 1/2 dl balsamico
  • Friskkværmet peber
  • 250 gram mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • Evt lidt sukker

Sådan gør du

  • Skær jordbær i kvarte og vend dem i balsamico.
  • Drys med friskkværnet peber
  • Vend rundt og lad det hele trække en times tid eller mere.
  • Rør mascarponen op med vanilje (og evt lidt sukker.)
  • Server jordbærrene med den vaniljespækkede mascarpone
http://raavarecirkus.dk/jordbaer-i-balsamico-og-mascarpone/

jordbaebalsamico1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top